skip to Main Content

Bettinna Delfs

Sundhed, Energi og arbejdsglæde

Hvordan går det med sundhedskulturen i virksomheden? Det undersøger jeg gerne, ved at kigge på de fysiske, de mentale og de ernæringsmæssige vaner i virksomheden.  Formålet er at styrke den enkeltes sundhed og overskud, som vil have en positiv indflydelse på virksomhedens kultur og resultater.

Med mine mange års erfaring indenfor ledelse og sundhed, motiverer jeg og giver redskaber til at skabe et mere energifyldt, kreativt og sundt arbejdsmiljø. Mennesket er den vigtigste og stærkeste ressource i en virksomhed.

Den moderne leder er nysgerrig efter at vide, hvordan han/hun skaber en attraktiv virksomhed, som er i stand til at fastholde sine medarbejdere. Vigtigheden af at kunne skabe rammerne for et helhedsorienteret sundt arbejdsmiljø, hvor pausen er lige så vigtig som aktiviteten, er attraktivt blande unge i dag. Samtidig erkender mange ledere vigtigheden af sygdomsforebyggelse. Sygedage og rekruttering koster langt mere end en sund kultur.

Men en stresset hverdag kan udfordre fokus og overskud til at indføre nye vaner. Det er her at alle skal stå sammen og være vedholden med den nye kultur i virksomheden.

Via gennemtestede strategier, evidensbaseret forskning samt mange års undervisningserfaring, hjælper jeg jer med at komme godt i gang. Sammen udvikler vi medarbejdernes resurser til glæde for den enkelte og virksomhedens vækst.

Alle mennesker er forskellige med individuelle behov og udfordringer. Derfor sætter jeg mig altid ind i, hvad virksomheden har brug for. Mine særlige styrker er min evne til at forstå mennesker og formidle og motivere.

Alkaline Living er en virksomhed i vækst. Jeg vil forsætte med at holde mig opdateret med den nyeste viden og forskning inden for kost, motion og mental sundhed. Der er stadigvæk flere bøger, jeg skal skrive og mange foredrag, jeg skal holde. På sigt vil jeg udvikle et særligt forløb for kvindelige ledere, der ønsker at få værktøjer til at holde energien oppe hele dagen og turde lede med hjertet. Mit hjerte brænder for mennesker og deres velvære.

Forfatterskab                   

I 2015 udkom Bettinnas bog ALKALINE LIVING – EN ENKEL GUIDE TIL ET SUNDT LIV på Gyldendal. Bogen er en bestseller. Læserne har lært, hvordan man med små ændringer i sine hverdagsvaner, kan rette op på syre-base-balancen i kroppen og dermed gøre en markant forskel i sit liv. I 2016 udkom bogen i en revideret udgave på engelsk med titlen ALKALINE LIVING, EAT – MOVE –  LOVE. I 1996 udkom Bettinnas første bog Krop & Holdning, Gymnastik med Bettinna Delfs på Danmarks Radio.

Karriere          

I 1984 stiftede Bettinna Living Academy, hvor man lige siden har kunnet dyrke Body Balance og Yin-yoga samt deltage i mange forskellige workshops inden for krop, sind og kost. Living Academy holder til i Kongevejs Centret i Hørsholm. Træningssystemet Body Balance® har mange elementer fra pilates, som Bettinna i 1982 tog med hjem fra et studieophold i USA. Øvelserne i træningskonceptet understøtter hele tiden en optimal holdning. Bevægelserne udføres i overensstemmelse med anatomien, så leddene bliver stimuleret i stedet for at blive slidt. Der arbejdes både med styrke, smidighed, balance, energi, afspænding og meditation. Siden 2014 har Bettinna arbejdet med at kombinere Yin-yoga med sin viden om META-sundhed, så undervisningen forener krop og sind ved at opløse de følelsesmæssige spændinger i led og muskler.

I 1996 og 1998 fik Bettinna flere end 100.000 seere på DR 1 op af stolene med programrækken “Krop & Holdning”, der førte til udgivelsen af en bog og flere Dvd’er.

1998 – 2004 holdt Bettinna årligt kurset ”Krop & Holdning” på La Santa Sport i Spanien.

Siden 2004 har hun arrangeret og afviklet kurset ”En ordentlig oplader” på Kreta. Kurset er naturligvis holistisk orienteret. Temaet er forskelligt fra år til år, men grundprincipperne i ALKALINE LIVING, som handler om kost, motion og mentalt velvære, er altid udgangspunkt for kurserne. Kursisterne vender hjem med fyldte energidepoter, klarhed og overskud til at takle hverdagens udfordringer.

Fra 2011 har Bettinna uddannet sine egne Body Balance® instruktører. Hendes uddannelse er den eneste holistisk orienterede instruktøruddannelse i Danmark. Det er vigtigt for Bettinna at få uddannet nogle kompetente BB-undervisere, så konceptet får lov til at leve videre. En god underviser skal selvfølge kunne sin anatomi, selv kunne udføre øvelserne, men skal også evne at imødekomme og se alle elever på holdet, så de optimerer deres personlige udbytte.

I 2015 kom al den viden og erfaring, som Bettinna har samlet ved at arbejde med mennesker i mere end 30 år, erhvervslivet til gode. Bettinna arrangerede og afviklede kurser for virksomheder som Nordea, DFDS og PFA. Via disse kurser blev medarbejderne personligt funderet og blev frie til at udfolde deres fulde potentiale. Det handlede ikke om forbud, men om livsglæde og balance.

Lidt fra mit virke og uddannelser

 • Studeret hos Anders Hansen/Bob Proctor, Mentale strategier til succes
 • Certificeret META-Health Master, IMMA
 • Certificeret EFT- Master terapeut, AAMET
 • KI-ZEN Yoga, Yin-Yoga og Meditation instruktør
 • Founder af skolen, Body Balance Pilates uddannelsen
 • Certificeret coach fra EXPAND, ICF
 • ALKALINE Kostvejleder, Dr. Young
 • NLP Master og Coach
 • Bachelor Psykomotorikker
 • Founder af LIVING ACADEMY, blev solgt efter 34 år
 • Pilates uddannelse New York
 • Bevægelsespædagog
 • Psykologi HF/ folkeuniversitetet
 • HH